Do wakacji pozostało dni.
Do matury pozostało dni.
Dziś jest:
2018-11-20    

Z wizytą w Hotelu Kossak i Restauracji Zazie Bistro


Nie lada gratką można nazwać ostatni wyjazd uczniów biorących udział w projekcie „Rozwój i podniesienie kształcenia zawodowego w powiecie brzeskim…” W ramach organizacji wizyty zawodoznawczej uczniowie mogli poznać zasady działania oraz zwiedzić jeden z najlepszych hoteli w Krakowie. Hotel Kossak umiejscowiony jest nad Wisłą, z niesamowitym widokiem na Wawel.  To butikowy obiekt o designerskim wystroju, kameralnej atmosferze i luksusowym standardzie czterogwiazdkowym. Niebanalny styl, nienaganny serwis, wyśmienita kuchnia i szereg dodatkowych usług wyróżnia Hotel Kossak spośród innych hoteli w Krakowie. O tym wszystkim i o wielu ciekawostkach dotyczących działania branży hotelarsko – gastronomicznej opowiadała Marketing Manager, Pani Joanna Ostrowska.

Z kolei uczniowie Technikum Żywienia i ZSZ w zawodzie kucharz mieli niewątpliwe szczęście spotkać jednych  z najbardziej utalentowanych kucharzy w Krakowie, szefów kuchni restauracji na krakowskim Kazimierzu - Zazie Bistro, Pana Daniela Myśliwca i Adriana Pycię. Fantastyczny, pracujący z prawdziwą pasją do gotowania  zespół wielu osób tworzących to niesamowite miejsce, może poszczycić się wyróżnieniem Przewodnika Michelin i Gault&Millau. Po naszej wizycie tam, możemy śmiało potwierdzić, że zasłużenie. Jedzonko, którym nas tam poczęstowano było niesamowite! Suflet serowy, policzki wołowe na puree kokosowym czy sernik z koziego sera z lodami z buraka na długo pozostanie w naszej pamięci! Talent i miłość do gotowania czuć było w każdym kęsie! Do tego skromność, bezpośredniość i cierpliwość do niekończących się pytań sprawiła, że wizyta w tym miejscu pozostanie na długo w naszej pamięci!

M.S